Chokladmacarons

Macarons är lite tålamodsprövande att göra och beroendeframkallande när man väl tar en tugga av en nybakad macaron. Det är inte alls svåra att lyckas med sålänge man följer receptet steg för steg och inte är för snabb när man ska skjutsa in dom i ugnen. Anledningen till att de ska vila på en plåt i 45 minuter är för att de ska få sig ett litet skydd från att spricka i ugnen. Om man nu gör som jag gjorde och sätter in kakorna i ugnen efter bara 30 minuter så spricker nämligen minst hälften. Här är ett jättebra recept på chokladmacarons och det är väldigt enkelt att lyckas med.


Chokladmacarons: 
100 g mandelmjöl
ca 3 (110 g) rumsvarma äggvitor
200 g florsocker
4 msk strösocker
3-4 msk kakao

Smörkräm:
40 g mjölkchoklad
75 g rumsvarmt smör
ca 3 dl florsocker


Sätt ugnen på 150 grader. Sikta florsocker, mandelmjöl och kakao i en skål försig. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget tills det är ett fast skum. Vänd ner mandelblandningen i äggsmeten och rör om försiktigt. (Om du blandar för mycket blir smeten lätt rinnig eftersom florsockret smälter och då kan det bli svårare för dom att lyfta sig i ugnen och det blir lätt platta macarons.) Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa rundlar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i nedre delen av ugnen när de har vilat på plåten i minst 45 minuter eller fått sig ett litet skinn. Tag ut efter 8-12 minuter.Medans macaronsen svalnar kan du göra smörkrämen. Blanda smöret och florsockret till en jämn kräm. Smält mjölkchokladen i vattenbad och häll ner i smeten. Blanda och spritsa på undersidan av hälften av macaronsen. Para sedan ihop de halvor som har kräm på sig med de som är utan kräm.Voilá!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s