Angel food cake

Angel food cake påminner lite om sockerkaka fast den här kakan är helt vit och känns lite mer kompakt än sockerkaka. Det krävs hela 10 ägg så det kan ju vara bra att göra den här kakan när du har många äggvitor över eller bara vill lyxa till det lite. Här har jag dekorerat med minimarsmallows, grädde och massvis med färska bär!

Angel food cake:
10 äggvitor
1 tsk ättiksprit (0,5 tsk ättiksprit + 0,5 tsk vatten)
2 dl strösocker
3,5 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

ca 2 dl vispgrädde
färska bär
minismarsmallows

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och mjöla en form.
Vispa äggvitorna i en bunke och tillsätt efterhand strösockret.
Tillsätt ättiksprit.
Sikta florsocker, mjöl och vaniljsocker i en annan skål.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Häll upp smeten i formen och sätt in i ugnen.
Tag ut efter cirka 30-40 minuter (beror på hur står form du har) eller tills kakan är torr i mitten

Vispa grädden och bred på kakan när den har svalnat dekorera med minimarsmallows och de färska bären.

Annonser

One thought on “Angel food cake

  1. Pingback: Créme bruleé | Liten bagare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s