Rosmarinkakor

Något som jag älskar att dra med i mitt kakbak är kryddor och örter. Det kan ju därför knappast bli bättre med rosmarindrömmar. Helt underbara! Saftiga, söta och smakar verkligen natur av högsta grad. Går alldeles utmärkt bra att frysa. Det blir även gott att byta rosmarinen mot lavendel. Receptet ger ca 20 kakor.

Rosmarinkakor:
100 g smör
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
2 tsk vaniljsocker
ca 3 msk färsk rosmarin

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker.
Blanda mjöl och hjorthornsaltet i en skål bredvid.
Vänd ner mjölblandningen i smör och sockerblandningen.
Blanda och hacka rosmarinen.
Vänd ner rosmarinen i degen och blanda.
Rulla bollar av degen på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen och tag ut efter ca 15-20 minuter (beror på hur stora/platta du gör dom).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s