Fluffig maräng

De här receptet ger ca 8 riktigt goda, fluffiga och sega maränger. Det här är ett enkelt grundrecept som i stort sett sköter sig själv i bakmaskinen. Det blir även gott att smaksätta marängsmeten med tillexempel: kanel, smält choklad, hallonsylt, pepparmintsolja…

Fluffig maräng:
5-6 äggvitor
2 dl strösocker
1 nypa salt

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa alla ingredienser riktigt vitt och fluffigt i bakmaskin eller elvisp. Det är viktigt att bunken du använder är helt fettfri och torr.
Om du vill smaksätta smeten bör du göra det momentet nu.
Klicka ut smeten med 2 skedar på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen och tag ut efter 45-60 minuter.

Annonser

4 thoughts on “Fluffig maräng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s