Fläderblomssaft

Just nu väntar en sats fläderblomssaft på mig i kylen för att bli silad. Eftersom den ska stå 3 dygn gjorde jag saften i tisdags så att den skulle vara klar på midsommarafton. Om du kvickt springer ut till närmaste fläderträd/buske och plockar 20 st klasar kanske du hinner dricka fläderblomssaft i midsommarhelgen i alla fall!

Det blir ca 2 flaskor av receptet!

Fläderblomssaft:
20 st fläderblomsklasar
0,5 kg strösocker
1 ekologisk citron (du ska använda skalet så det är bra att använda en citron som inte är besprutad)
1 liter vatten
1 msk citronsyra

Lägg fläderblommarna i en bunke med kallt vatten.
Koka undertiden upp sockerlagen av sockret och vattnet.
Tag av från värmen och tillsätt citronsyran.
Häll av det kalla vattnet från bunken med fläderblommorna.
Tvätta citronen noggrant och skär den i tunna skivor.
Lägg citronskivorna i bunken med fläder.
Häll över sockerlagen.
Sätt över ett lock, tallrik eller något annat som täcker bunken och låt stå svalt i 3 dygn.
Sila den och häll upp i rena flaskor.
Förvaras i kylen.

Annonser

2 thoughts on “Fläderblomssaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s