Citronmuffins med citruskesella och bär

Här är ett jättebra recept på citronmuffins som toppas med citruskesella. Den är så god! Jag har inte ätit citruskessela tidigare då den är ganska ny. Jag rekommenderar den verkligen! Jag hade även på frysta bär, men eftersom de var frysta blev de rinniga när de tinat och färgade av sig lite på kesellan. Jag rekommenderar därför färska bär. Receptet ger ca 8 stora muffins

 

Citronmuffins:
100 g smör
1,75 dl strösocker
1 ägg
1,75 vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
skal från en citron (helst ekologisk så att den inte är besprutad)
1-2 msk  citronsaft
1 dl mjölk

Garnering:
1 msk florsocker
1 dl kesella kvarg med citrussmak
Bär (jag tog björnbär och vinbär)

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smöret och sockret riktigt fluffigt.
Rör ner ägget och vispa till en jämn smet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
Riv citronskal från en noga tvättat citron.
Rör ner citronsaft och skalet i äggsmeten.
Vänd ner mjölblandningen tillsammans med mjölken och blanda till en jämn smet.
Klicka ut i muffinsformar på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Sikta över florsocker på muffinsarna när de svalnat helt.
Bred på kesellan och dekorera med bär

Annonser

One thought on “Citronmuffins med citruskesella och bär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s