Cheesecake

Här kommer ett ljuvligt recept på klassisk cheesecake med jordgubbar och rostade mandelspån.

Cheesecake (botten):
15 digestivkex
125 g smält smör

 Cheesecake (fyllning):
 400 g färskost
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbar och mandelspån till garnering.

Sätt ugnen på 200°C.
Mixa kex och smör i en matberedare.
Tryck ut blandningen i en springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 8–10 minuter.
Fyllning:
Rör osten mjuk.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda ihop ost och äggblandningen med vaniljsockret.
Häll smeten i formen med digestivebotten och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den.
Låt den svalna, ställ i kylen.
Rosta mandelspån i en stekpanna utan smör.
Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan med mandelspånet strax före servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s