Chokladcupcakes med chokladfrosting

På de här cupcakesen har jag brett på frostingen istället för att spritsa den. När  man spritsar blir det ungefär dubbelt så mycket frosting på en cupcake som det blir när man brer. Det här receptet är mitt absoluta favoritrecept på chokladcupcakes!!

3 ägg
2,5 dl strösocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g 70% choklad

Chokladcupcakes:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt gräddfilen och kaffet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ner kakao i en annan skål.
Smält smöret och chokladen.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om lätt.
Tillsätt det smälta smöret tillsammans med choklad och blanda.
Fördela i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) och sätt in i mitten av ugnen.
Tag ut efter ca 15 minuter.

Frosting:
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
100 g färskost
40 g mjölkchoklad

Blanda smöret med färskost.
Smält chokladen och låt den svalna av lite, häll sedan ner den i krämen.
Tillsätt siktat florsocker och bred/spritsa frostingen på dina cupcakes när de har svalnat.

Annonser

One thought on “Chokladcupcakes med chokladfrosting

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s