Farmors chokladkaka

Det har varit glest med inlägg nu ett tag. Det beroende på olika saker. Jag åkte med en vän till en ö och hade inte tillgång till internet. Det var såklart jätteroligt men bloggen ska nu uppdateras.
När jag kom hem och längtade efter att få skriva ett nytt inlägg slutade vårt internet att fungera…
Här är ett recept på chokladkaka som min farmor har gjort. Farmor har tagit ett grundrecept från Arla och bytt ut vanlig kesella mot vår favorit…
…Citruskesella!!!

Chokladkaka (ca 10 bitar):
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella kvarg, citrus

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljssocker och salt i en bunke.
Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kesselan.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
Låt kakan svalna.
Pudra över lite florsocker och garnera med skivad citron.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s