Björnbärssorbet

Eftersom det finns så mycket björnbär i frysen och jag älskar sorbé så gjorde jag björnbärssorbé!

Björnbärssorbét:

1 äggvita
1 msk strösocker
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker (till sockerlagen)
1,5 dl björnbär

Vispa äggvitan och socker fluffigt.
Koka upp vatten och socker till en sockerlag.
Blanda sockerlagen med björnbären och sila ner i äggfluffet för att sorbén ska vara slät .
Ställ in i frysen minst 2 timmar.

 

(ps. titta gärna i senaste numret Allt om mat på sida 14!!)

Annonser

3 thoughts on “Björnbärssorbet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s