Cake pops

Jag och min kompis Elin gjorde cake pops idag. Jag tycker ni borde ta och kolla in hennes blogg! Hon är jättebra på inredning och har superfin smak! Vi kom på receptet själva och det blir ca 10 st.

DSC_0651_01

DSC_0655

 

 

Choklad cake pops:
2 dl mjöl
0,5 dl mjölk
3 msk kakao
2 tsk vaniljssocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1,5 dl socker
50 g smör

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och vänd i smeten. Smält smöret och häll i smeten tillsammans med mjölken. Häll upp i formar och sätt in i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Det blir ca 6 st.

Fyllning och topping:
0,5 paket philadelphiaost
200 g choklad
strössel
pinnar

Smula sönder muffinsarna när de har svalnat och blanda med philadelphian. Rulla till bollar och sätt in i frysen i ca 30 minuter. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och rulla i strössel. Sätt in i kylen och låt stelna i ca 45 minuter.

Tips: rulla bollarna ganska kompakt så det inte blir sprickor så dom går sönder i chokladen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s