Marshmallows

I helgen testade jag att göra marshmallows. Jag gav dom till en kompis som fyllde år och hon uppskattade dom! Jag har följt ett grundrecept och sedan smaksatt med hallonessens, vanilj och kokos på toppen. När jag skulle ha i lite röd karamellfärg råkade det skvätta på min iPhone som för några dagar sedan blev totalt krossad efter att jag tappade den på ett stengolv, så nu ser det ut som den blöder mellan sprickorna haha. I alla fall var det inte alls så svårt att göra marshmallows som jag trodde och det blir både mycket billigare och godare om man gör de hemma själv än om man köper!

 

DSC_0686_02DSC_0675_02

 

Marshmallows:

4 gelatinblad
1,4 dl vatten
3,25 dl socker
1 äggvita

florsocker och potatismjöl att pudra på formen

Smaksättning:

kokosflingor
vaniljsocker
röd karamellfärg
hallonessens

Klä en form med bakplåtspapper och smöra med rapsolja.
Blanda florsocker och potatismjöl och sikta över formen.
Lägg gelatinbladen med ca 0,6 dl av vattnet och låt stå.
Rör socker tillsammans med resten av vattnet i en kastrull tills sockret smält.
Låt koka i 10 minuter.
Häll i gelatinblandningen i sockerlagen och rör om försiktigt!
Häll i vaniljsockret och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa äggvitan till ett fast skum och vispa ner sockerlagen.
Vispa i ca 10 minuter tills det är ett riktigt fast skum.
Tillsätt karamellfärgen och hallonessensen.
Häll upp i formen, strö eventuellt över lite kokos och ställ i kylen i några timmar tills den har stelnat.
Skär i bitar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s